Automatska krilna vrata

dormakaba motori za krilna vrata su izdržljivi, moderni i zahtijevaju malo održavanja. Tihi su i suptilni. Gotovo svaka ručna vrata možete pretvoriti u automatska krilna vrata. Motori se mogu koristiti u novogradnji ili naknadno montirati na postojeća vrata. dormakaba krilna vrata su dizajnirana za veliki promet i upotrebu u teškim uslovima. Sva dormakaba krilna vrata su testirana na milion ciklusa u komorama za teške vremenske uslove.

Sa motorom za krilna vrata ED 100 / ED 250 dormakaba nudi elektromehanički motor za krilna vrata za različita područja primjene.

Modularni dizajn i varijabilni funkcionalni rasponŠirina vrata do 1100 mm (ED 100) i 1600 mm (ED 250)Težina vrata do 160 kg (ED 100) i 400 kg (ED 250)

Novo: sa integrisanim detektorom dima

Za jednokrilna i dvokrilna krilna vrata

Može se instalirati tako da gura ili da vuče vrata

Korisnici mogu birati između dva načina rada: Zatvaranje vrata i Automatski način rada.

Dok je postavljen na način rada za zatvaranje vrata, motor za krilna vrata optimiziran je za ručni rad.

Automatski način rada je posebno pogodan za uglavnom automatski pristup sa detektorom pokreta ili aktiviranjem dugmeta.

Kontrola opterećenja vjetrom : Motor  je posebno pogodan za vanjska vrata koja su izložena različitim opterećenjima vjetrom i za unutarnja vrata koja odvajaju prostorije u kojima vladaju različiti pritisci zraka. Dok je sistem u automatskom načinu rada, kontrola opterećenja vjetrom prati brzinu pokretanja, održavajući je konstantnom na unaprijed postavljenoj vrijednosti.

Elegantan vizuelni izgled: dizajn dormakaba Contur omogućava visinu operatera od samo 70 mm